Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Masters Κεραμωτής 2011

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο σιρκουί Μasters φιλοξενείται στην Κεραμωτή Καβάλας και στο beach bar «PARALIA», κάτι που τόνισαν ιδιαίτερα στις δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος της περιοχής, αλλά και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Δημοτικής Επιχείρησης.


Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Δήμαρχός κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος, αφού καλοσώρισε τους αθλητές κι ευχαρίστησε την Ομοσπονδία, πρότεινε τη συνέχιση της συνεργασίας και τα επόμενα χρόνια με σκοπό την ανάδειξη των νέων πρωταθλητών από την περιοχή της Καβάλας.


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, φιλοξενούμε εδώ το τουρνουά και μάλιστα βάζουμε υποψηφιότητα για τους τελικούς του χρόνου. Ως Καλλικρατικός Δήμος αναλάβαμε την πλήρη διοργάνωση, σε συνεργασία φυσικά με το beach bar paralia, προκειμένου να φιλοξενηθεί για ακόμη μια χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην περιοχή μας. Αυτό που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με πρωτοβουλία του Δήμου και του ιδιοκτήτη του beachbar «PARALIA», Μπάμπη Γκλαβάκη γίνεται ολοένα και καλύτερο», για να σταθεί στη σημασία του μπιτς βόλεϊ, λέγοντας: «Το μπιτς βόλεϊ είναι ένα από τα αθλήματα, το οποίο, βάσει της όλης εξέλιξής του, δημιουργεί πολύ καλές προϋποθέσεις για την προβολή των περιοχών που το φιλοξενούν.

Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι΄ αυτή τη συνεργασία, η οποία πιστεύω ότι θα έχει μία πολύ καλή εξέλιξη. Όλες αυτές οι ενέργειες πρέπει να έχουν τη συμπαράστασή μας. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να σκεφτεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων και στις ηλικίες ανάτπυξης, ώστε ν΄ αναδειχθούν οι νέοι πρωταθλητές του αθλήματος από την περιοχή μας, η οποία μπορεί να προσφέρει πολλά στο άθλημα. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, που συμμετέχουν, τους χορηγούς της διοργάνωσης, την Ομοσπονδία, τα τοπικά Μ.Μ.Ε., αλλά και όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι πίστεψαν σ΄αυτό το εγχείρημα πριν από τρία χρόνια και συνεχίζουν να το πιστεύουν».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και υπεύθυνος ανάπτυξης του μπιτς βόλεϊ της Ένωσης, κ. Ειρήναρχος Κεμανετζής, τόνισε στον δικό του χαιρετισμό: «Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Νέστου, για τη φιλοξενία στην όμορφη περιοχή σας. Πρόκειται, άλλωστε, για το μοναδικό τουρνουά της Βορείου Ελλάδας και νιώθουμε πολύ περήφανοι για αυτό. Μιλώντας ως εκπρόσωπος της Ένωσης, θα ήθελα να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τον Δήμαρχο ως προς την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας. Στόχος όλων είναι να γίνει η περιοχή μας πόλος ανάπτυξης για το άθλημα κι εμείς να είστε σίγουροι ότι θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Επίσης, στόχος μας είναι τα τουρνουά να φτάσουν σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και εφόσον όλα πάνε καλά, θα θέλαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την περιοχή».

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος-Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Χριστόδουλος Χρυσαλίδης, έκανε λόγο για τη σημασία της διοργάνωσης του Πανελληνίου σιρκουί στην Κεραμωτή, λέγοντας: «Σας καλωσορίζω στην όμορφη περιοχή μας εκ μέρους της Δημοτικής Επιχείρησης αθλητισμού, πολιτισμού και περιβάλλοντος. Είναι γεγονός ότι το άθλημα της πετοσφαίρισης έχει προσφέρει πολλές επιτυχίες και χαρές στην περιοχή μας. Με ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν και ικανοποίηση φιλοξενούμε για μια ακόμη χρονιά το τουρνουά. Η διοργάνωση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς και την υποστηρίζουμε, ώστε να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα, που θα μας αφήσει όλους ικανοποιημένους. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές και καλή διαμονή στους φιλοξενούμενους».

Ο ιδιοκτήτης του beachbar «PARALIA», κ. Μπάμπης Γκλαβάκης, αφού καλωσόρισε και ο ίδιος τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές, αναφέρθηκε στην απόφασή του πριν από τρία χρόνια ν΄ αναλάβει τη διεξαγωγή του Πανελληνίου σιρκουί και την εξέλιξη που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα: «Θέλω να σας καλωσορίσω στην όμορφη παραλία μας και να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά τον Δήμαρχο Νέστου κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος με στήριξε σ΄ αυτό το εγχείρημα πριν από τρία χρόνια και να σημειώσω ότι η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου. Πριν από λίγα χρόνια, η παραλία είχε μόνο ένα γήπεδο μπιτς βόλεϊ, ενώ πλέον σήμερα έχει γεμίσει κυριολεκτικά με γήπεδα που πάλι δεν είναι αρκετά. Οι κάτοικοι της περιοχής για μία ακόμα χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά, αλλά και τις ομορφιές του αθλήματος. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να είμαστε σε θέση να βγάλουμε πρωταθλητές από τον τόπο μας και να τον κάνουμε ακόμα πιο γνωστό μέσω της προβολής του αθλήματος. Εύχομαι καλή διαμονή σε όλους».

Ο έξι φορές πρωταθλητής Ελλάδας Μάνος Ξενάκης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ όλους όσους συμμετέχουν σ΄ αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση, από τους ανθρώπους της ΕΟΠΕ, τους διοργανωτές, τους τοπικούς φορείς, μέχρι και τον χορηγό μας, το Lipton Ice tea. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους αθλητές να βλέπουμε ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν όσο το δυνατόν περισσότερο γα το άθλημα του μπιτς βόλεϊ, παρά τις όποιες αντιξοότητες των εποχών που ζούμε. Εύχομαι του χρόνου να γίνουν εδώ και πάλι οι τελικοί».

Τέλος, σε ερώτηση εκπροσώπου των τοπικών Μ.Μ.Ε. στον Ξενάκη, σχετικά με το τι σημαίνει για τον ίδιο η περιοχή, δήλωσε: «Η Κεραμωτή είναι ένας φυσικός χώρος για το άθλημα, διαθέτει υπέροχη φυσική παραλία, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, που αγωνιζόμαστε σε τεχνητές συνθήκες. Συνεπώς, οι συνθήκες εδώ για εμάς είναι οι πλέον ιδανικές. Όλη η περιοχή μας αρέσει πάρα πολύ».