Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο… «Τελικός» των Γυναικών – «Σενάρια»!

Ντέρμπυ κορυφής την Τετάρτη 02 Μαΐου 2012 και ώρα 18.00 στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης.
Η Νίκη Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει τη Θύελλα Φερών, στο τελευταίο παιχνίδι του Πρωταθλήματος Γυναικών της Α’ Περιφέρειας, με έπαθλο την απ’ ευθείας άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Το αποτέλεσμα του Α' γύρου ήταν, Θύελλα-Νίκη 2-3 σετ (91-106 πόντοι). Έτσι τα… σενάρια για την άνοδο, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων 2011-2012 της Ε.Ο.ΠΕ. (παρατίθεται στο τέλος το κείμενο),  έχουν ως εξής:

Η «Νίκη» ανέρχεται στη επόμενη κατηγορία στις ακόλουθες περιπτώσεις
α) νίκη με οποιοδήποτε σκορ
β) ήττα με 2-3 σετ και με διαφορά πόντων ίση ή μικρότερη των 15.
Η «Θύελλα» ανέρχεται στη επόμενη κατηγορία στις ακόλουθες περιπτώσεις
α) νίκη με σκορ 3-0 και 3-1
β) νίκη με 3-2 σετ και με διαφορά πόντων μεγαλύτερη των 15.

Τι προβλέπει η Προκήρυξη
Γενικά περί Πρωταθλημάτων Τοπικών-Περιφερειακών Κατηγοριών Ανδρών - Γυναικών
α) …………………………
β) …………………………
γ) Επίσης στα πρωταθλήματα στη βαθμολογία σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμήσουν για οποιαδήποτε θέση, τότε για τον υπολογισμό της θέσης θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:
1)     Οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει κάθε ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες
2)     Ο λόγος του κλάσματος που θα έχει αριθμητή τα νικηφόρα σετ και παρονομαστή τα χαμένα σετ στους μεταξύ τους αγώνες.
3)     Ο λόγος του κλάσματος που θα έχει αριθμητή τους κερδισμένους βαθμούς (πόντους) και παρονομαστή τους χαμένους βαθμούς (πόντους) στους μεταξύ τους αγώνες.
4)     Ο λόγος του κλάσματος που θα έχει αριθμητή τα κερδισμένα σετ και παρονομαστή τα χαμένα σετ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος για την κάθε ομάδα που ισοβαθμεί.
5)     Ο λόγος του κλάσματος που θα έχει αριθμητή τους κερδισμένους πόντους (βαθμούς) και παρονομαστή τους χαμένους πόντους (βαθμούς) σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος για την κάθε ομάδα που ισοβαθμεί.
6)     Σε περίπτωση που μετά τα παραπάνω υπάρχει ισοβαθμία, τότε και μόνο σε περίπτωση που η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων καθορίζει άνοδο ή υποβιβασμό ή πρόκριση σε επόμενη φάση του πρωταθλήματος, θα διεξάγεται ένας αγώνας κατάταξης.
……………………..

Τα μέχρι στιγμής Αποτελέσματα και η Βαθμολογία