Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με ανάμικτα συναισθήματα, παρακολουθήσαμε, μια διελκυστίνδα ανακοινώσεων, μεταξύ της ΕΣΑΠ, του Εθνικού και της ΕΟΠΕ, σχετικά με τον αθλητή του Εθνικού και της Εθνικής ομάδας Εφήβων, Σταύρο Κασαμπαλή.
Ελπίζαμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρεθεί, έστω την ύστατη στιγμή λύση, σε συνεργασία και κοινό πνεύμα από την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ, αλλά δυστυχώς διαψευσθήκαμε.
Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες των γεγονότων, που οδήγησαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα, αφού ουδέποτε μας ζητήθηκε μια επίσημη άποψη ή γνώμη.
Γνωρίζουμε όμως, ότι μόνο λύπη προκαλεί η αδιάλλακτη και σκληρή στάση της Ομοσπονδίας, τόσο προς τον αθλητή, αλλά κυρίως, προς τον Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟ Αλεξ/πολης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσής μας, που σέρνει πίσω του, μια «βολεϊμπολίστικη» ιστορία, μισού σχεδόν αιώνα.
Αναμέναμε, η «προϊστάμενη» αρχή του αθλήματος, να ΜΗ γίνεται μέρος του προβλήματος, να είναι εκείνη που πάντα θα αναζητά τις πιο πρόσφορες και κοινά αποδεκτές λύσεις και κυρίως να ΜΗ… «νίπτει τας χείρας της», «ταμπουρωμένη» πίσω από ένα Κανονισμό, το τελευταίο άρθρο του οποίου, της δίνει όλα τα «νόμιμα μέσα», να αποφασίζει διαφορετικά, αν ο κοινός νους, ή οι περιστάσεις το απαιτούν...
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας
Ε. Κεμανετζής                                         Γ. Ξενουδάκης