Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις Π. Ο. Π. 2015-16

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις Περιφερειακών Ομοσπονδιακών Προπονητών 2015-2016
Στο πλαίσιο εφαρμογής του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και με σκοπό την αναβάθμιση του θεσμού των Περιφερειακών Ομοσπονδιακών Προπονητών η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης δημιούργησε το Πρόγραμμα «Καθοδήγηση σε νέους προπονητές με προπονητικές εφαρμογές στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων».
Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι έμπειροι προπονητές του αθλήματος να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με νεότερους προπονητές.
Η ΕΟΠΕ θέλει με αυτό τον τρόπο να δώσει σε νέους προπονητές την ευκαιρία ανάπτυξης των προπονητικών τους ικανοτήτων, ενώ παράλληλα να προσφέρει μια νέα πρόκληση σε έμπειρους προπονητές για να μεταδώσουν την εμπειρία τους.
Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι για κάθε υποστηριζόμενο Περιφερειακό Ομοσπονδιακό Προπονητή που θα αναλαμβάνει τη λειτουργία ενός περιφερειακού κλιμακίου προεθνικών ομάδων αγοριών ή κοριτσιών να υπάρχει ένας υπεύθυνος Ομοσπονδιακός Προπονητής/υποστηρικτής που θα έχει την υπερτοπική λειτουργία.
Ο υποστηριζόμενος θα πραγματοποιεί ανοιχτές προπονήσεις ή προπονήσεις κατόπιν ατομικών προσκλήσεων για τα αγόρια και κορίτσια της περιοχής ευθύνης τους σε συνεργασία με την Τοπική Ένωση ή Επιτροπή Πετοσφαίρισης.
Οι προπονήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος. Ο υποστηρικτής θα έχει ως κύριο στόχο να βοηθήσει τη προπονητική λειτουργία του κάθε τοπικού κλιμακίου προεθνικών ομάδων που θα έχει στην ευθύνη του.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 16 μηνών, θα βασίζεται στην επικοινωνία των προπονητών και θα έχει τη συνεχή επίβλεψη και υποστήριξη των Ομοσπονδιακών Προπονητών και του Τμήματος Ανάπτυξης της ΕΟΠΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τους αναλυτικούς όρους, τις αρχές και τις παροχές του προγράμματος και να κάνουν αίτηση εδώ