Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ TΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

TΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ. ΘΡΑΚΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

Α) Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄  Διοικητικής Περιφέρειας Ε.Ο.ΠΕ. / Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης – Ανατολικής Μακεδονίας κατά την συνεδρίαση της 30ης Δεκεμβρίου 2023 αποφάσισε την σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης την 10η Μαρτίου 2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 στην Αλεξανδρούπολη (σε χώρο που θα ανακοινωθεί από το Δ.Σ. έγκαιρα), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και του άρθρου 22 του Καταστατικού της Ένωσης, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει.

Σε περίπτωση μη απαρτίας την παραπάνω ημέρα και ώρα, η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο, στις 10:30 με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, οπότε η Γενική Συνέλευση θα θεωρηθεί ότι έχει απαρτία, όσα μέλη και αν παρευρεθούν.

Επίσης σημειώνεται, ότι εναλλακτικά και σε περίπτωση που λόγοι που αφορούν σε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας επιβάλλουν διαφορετικό τόπο ή τρόπο σύγκλησης και διενέργειας της Γενικής Συνέλευσης, όπως π.χ. με τη χρήση πρόσφορων ψηφιακών μέσων για την απομακρυσμένη συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων/μελών της Ένωσης, το Δ.Σ. θα ενημερώσει εγκαίρως τα σωματεία, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση τη διαφάνεια και το αδιάβλητο των διαδικασιών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Β) ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.   Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.

2.   Ανάγνωση Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού, από 01-1-2023 έως 31-12-2023.

3.   Ανακοίνωση Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής.

4.   Λογοδοσία απερχόμενης Διοίκησης.Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού, από 01-1-2023 έως 31-12-2023.

5.   Απαλλαγή μελών Δ.Σ. Εξελεγκτικής Επιτροπής από πάσης ευθύνης την προαναφερόμενη περίοδο.

6.   Έγκριση  προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024.

Γ) Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης έχει κάθε αθλητικό σωματείο που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση, έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄148) και τουλάχιστον κατά τα δύο (2) από τα τρία (3) προηγούμενα της γενικής συνέλευσης έτη, συμμετείχε σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις, με τουλάχιστον δώδεκα (12) αθλητές ή αθλήτριες, ανά έτος.

Το αργότερο μέχρι 01-3-2024, θα πρέπει να περιέλθουν στην Ένωση, τα ονόματα των Τακτικών και Αναπληρωματικών Αντιπροσώπων των Σωματείων, σύμφωνα με τα συνημμένα υποδείγματα.

Κάθε σωματείο μέλος της ένωσης εκπροσωπείται στη Γενική Συνέλευση από έναν (1) μόνο αντιπρόσωπο, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου. Με την ίδια απόφαση ορίζεται και ο αναπληρωτής του. Ο αντιπρόσωπος και ο αναπληρωτής του είναι οπωσδήποτε τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου με δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται και εκπροσωπούν ένα (1) μόνο σωματείο. Κάθε σωματείο μέλος της ένωσης διαθέτει μία (1) μόνο ψήφο στη Γενική Συνέλευση. Ο αντιπρόσωπος του σωματείου συμμετέχει και ψηφίζει στη Γενική Συνέλευση αυτοπροσώπως, απαγορευμένης της διά πληρεξουσίου συμμετοχής και ψηφοφορίας.